Vissza a Címlapra
 
 
 
 
 
       
Halálnász -a cenzúrázatlan verzió! (94. fejezet)

Miután Somos Anna lement sminkelni, a szomszéd asztalnál ülő riporterlány félbehagyta a gépelést. Rákattintott az adásmenetíró programra, és még egyszer előhívta a néhány soros hírt, amelyet egy külvárosi késelésről írt. Éjszaka történt, két rivális banda összeszólalkozott az utcán. Hogy min vesztek össze, pontosan nem lehetett tudni. Szó szót követett, aztán pofon pofont, végül az egyik srác, miután kiverték a szemfogát bekattant, és előkapta a kését. Karon szúrta a támadóját, erre elszabadult a pokol. Ha nem jön arra véletlenül egy járőrkocsi, halott is lett volna. Így három könnyű és egy súlyos sérült lett a végeredmény.

Réka délelőtt megszervezte az interjút a rendőrségi szóvivővel, majd kiment a helyszínre, képeket felvenni. Míg az operatőr dolgozott, ő találomra becsöngetett egy házba. Nem voltak otthon, vagy nem akartak a tévéskocsi miatt előjönni, de a kutyaugatásra a szomszédból előcsoszogott egy idős asszony. Réka rögtön a tárgyra tért, és aranybányára lelt. Az asszony vég nélkül panaszkodni kezdett a környékbeli fiatalokra. Azt mondta, nincs egy nyugodt éjszaka, mindig az utcán randalíroznak, ő már rég megmondta, hogy rossz vége lesz. Már ki sem mernek sötétedés után menni az utcára, mindenkibe belekötnek. Név szerint sorolta a srácokat.

Réka megkérdezte, hogy elmondaná-e kamera előtt is a panaszát, és legnagyobb döbbenetére az asszony igent mondott, sőt még a képet, hangot sem torzíttatta el.

A kamerába persze jóval finomabban fogalmazott. Neveket meg már egyáltalán nem mondott. Ennek ellenére úgy tűnt, hogy a rendőrségi szinkronnal egész ütős anyagot lehet összehozni.

Az első hidegzuhany akkor érte a lányt, amikor a rendőrök lemondták az interjút. Arra hivatkoztak, hogy olyan körülmények merültek fel, amelyek további vizsgálatot igényelnek, és leadták a szokásos mellébeszélést a nyomozás érdekeiről. Mindennapos magyarázat, mindennapos eset. A riporter mégis csodálkozott, hiszen a kellő időben fellépő, életmentő rendőrjárőr olyan lehetőség volt, amelyet kár volt kihagyniuk.

Rendőrök akadályozták meg, hogy tragédiával végződjön a bandaháború. Már azelőtt megírta az első mondatot, hogy kiment forgatni.

A második hidegzuhany a szerkesztőségben érte. Az asszony valahogy kinyomozta a szerkesztőség telefonszámát, és letiltatta az interjút.

Az anyagnak lőttek. Az egész napos lóti-futi eredménye mindössze néhány mondatos hírecske lett. Réka jóval adás előtt megírta, utána a többiek anyagát olvasgatta. Időről időre ránézett a saját szövegére is, kíváncsi volt hogyan írja át Somos Anna.

A műsorvezető a szokásosnál feszültebb volt. Már-már olyan stílusban mordult rá a kollégáira, ahogy Klein Rita szokott. Réka Rita bizalmasának számított, sokat beszélgettek Annáról. Klein halálosan féltékeny volt társa sikereire. Főleg azt irigyelte, hogy a riporterek – bár próbálták titkolni előtte –, jobban szerették Annát. Arra a felvetésre, hogy őt is jobban kedvelnék, ha kedvesebb lenne velük, Rita mindig azt jósolta, hogy előbb-utóbb Anna fejére nőnek majd a riporterek, és akkor majd kénytelen lesz ő is bekeményíteni nekik.

Nos úgy tűnt, Ritának megint igaza lesz. Somos határozottan agresszíven válaszolt a kollégáknak, ha egyáltalán válaszolt. Volt, akit szóra sem méltatott.

Réka aggódva leste, mikor kerül sorra az ő szövege. Izgatottan figyelte, amikor a műsorvezető megnyitotta a hírt, és elszomorodott, mert azt látta, hogy Somos sebesen gépelni kezd, vagyis megint teljesen átfogalmazza az egészet. Néhány perc múlva hirtelen abbahagyta az írást

A mentett szöveg akkor jelent meg Réka előtt, amikor a műsorvezető a telefonjáért nyúlt. A riporter döbbenten nézte monitort. A késeléses híren egy szót sem változtatott, ellenben hozzáírta az Elemér Balázs elleni támadást. Amiről úgy döntöttek értekezleten, hogy nem kerül adásba.

Réka alig láthatóan elmosolyodott. Végre eljött az ő ideje.

tovább az új fejezetre

Egyben az eddigi részek itt olvashatók