Vélemények a Sztárvadászatról

"A társadalomkritika és valamiféle, ha talán nem is fekete, de (ha cinikusak akarunk lenni) afféle felszínesen csillogó realizmus Gábor Endrétől sem áll távol; a regény a médiavilág gyakorlatáról és lélektanáról is sokat elárul az erre kíváncsi olvasónak.  A mondanivaló szerint a médiaüzem könyörtelen gépezet, és a sztárok – a közhiedelemmel ellentétben – maguk is halandó szerzetek, többféle értelemben is. Ha ugyan sztárok. A könyv egyik érdekes jelentésrétege voltaképpen felvilágosítja az olvasót: a médiasztárok és a körülöttük pislákoló kisebb csillagocskák élete nem feltétlenül úgy fest, ahogyan a színes magazinok riportjaiban zajlik. Nem vagyok túlzottan járatos ebben a miliőben, de az, hogy Gábor Endre a cselekmény bonyolítása és a helyzetek megrajzolása során el tud távolodni a sztárokkal kapcsolatos közgondolkodást uraló szélsőségektől – mondjuk „kizsákmányolt médiamunkás” vs. „nyitott luxuskocsiban feszítő hírolvasó” – számomra azt bizonyítja, hogy a regény lapjain valami hihető, ha úgy tetszik, valami valós történik." (Havasréti József: (El)hulló csillagok, Prae 2008/2)

"Izgalmas, jól szerkesztett, ügyesen megírt munkáról van szó. És ennek a regénynek van még egy erénye: alkalmas ugyan könnyű nyári olvasmánynak is, ám a történet tétje jóval több, mint az, hogy most a lord kertésze a nyakékekért, vagy az unokaöcs féltékenységből ölte-e meg a lord szépséges lányát? Nem árt odafigyelni, mit üzennek a részletek, mert a média alakításában így vagy úgy, de mind részt veszünk." (Kerékgyártó György kritikája - Regénytár)

a Sztárvadászat egyszerre bevezetés a honi kereskedelmi tévézés világába; azaz feltáró és leleplező dokumentum, és egyszerre izgalmas, ... lélegzetelállító krimi” (Könyvjelző)

"Valaki, aki nem operált idegen hangzású írói álnévvel. Valaki, akinek hősei nem Jack és Jennifer, hanem Máté és Anna. Valaki, aki mint szakmabeli, tökéletesen belelát a televíziózás nem is olyan nagyon csillogó világába. Ez a Valaki írt egy zseniális krimit – olvassátok! (Maxima)

Olyan mesterien keveri a szálakat, olyan pontokon vágja el valami észvesztő izgalmas mondattal a cselekményt, hogy az ember lánya körmét rágva falja tovább az oldalakat.” (Nők Lapja Café)

"Gábor Endre egy igazi magyar thrillert írt – A Sztárvadászatot nem lehet letenni” (Dunántúli Napló)

"Kaptam egy könyvet a szülinapomra a Feleségemtől, s az ovasása maga a krimi. Mindenki dugdossa a másik elől, mert ő szeretné olvasni. Este, ahelyett, hogy arra várnánk, hogy elalszik minden lámpa, azt lessük, hogy alszik-e már a másik, s lehet egy lopott órát tölteni a legújabb kedvencünkkel. A legszebb, mikor szieszta közben egyszerre olvassuk: az egyikünk a 183., a másik pedig a 45.oldalon tart, s középen tartjuk a lapokat... „ (Olvasói levél)

"Amikor megláttam, hogy a könyv, amit vettem egy magyar író írta, szomorú voltam. De amikor elkezdtem olvasni, rájöttem, hogy ilyen jó könyvet ritkán olvas az ember. Az egyik legjobb krimi, ami izgalmas és nem vontatott." (vatera)

"Igazi, rendes magyar krimi. Izgalmas, letehetetlen. Nekem idén ez volt a legjobb nyaralós olvasmány!" (könyvesblog – Brunella)